Kent u SimulCura al?


SimulCura is het samenwerkingsverband van trainers in Zorg & Welzijn. Als u SimulCura nog niet kende, kent u waarschijnlijk wel één van onze trainers.

SimulCura biedt scholing aan beroepskrachten, vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden van (vrijwilligers)organisaties werkzaam op het gebied van Zorg & Welzijn. Het aanbieden van scholing en training aan (vrijwillige)medewerkers is enerzijds een service. Anderzijds is het een manier om invloed uit te oefenen op de kwaliteit van de hulpverlening die u als (vrijwilligers)organisatie op het gebied van Zorg & Welzijn biedt aan de samenleving. Wij brengen een scholing- en trainingsaanbod waarmee u beter leert inspelen op nieuwe of veranderde hulpvragen. Daarnaast kunt u hiermee inspelen op veranderingen die zich zowel binnen als buiten uw eigen organisatie voordoen.

Met een workshop, training of een presentatie bieden wij u adequate en praktische handvatten die nodig zijn tijdens de uitvoering van het (vrijwilligers)werk. Eens stilstaan bij uw werk en u verdiepen in vragen over lastige en nieuwe situaties waar de praktijk u voor stelt. Of u nu zélf hulp verleent, de hulpverlening begeleidt of bestuurder bent van een vrijwilligersorganisatie. Er is op ons terrein veel in beweging. Denk alleen al aan de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hoe gaat u om met die nieuwe ontwikkelingen? Er wordt een steeds groter beroep gedaan op mantelzorgers en vrijwilligers. De samenwerking tussen de partijen in de zorgdriehoek wordt steeds belangrijker. Hoe geeft uw organisatie hier vorm aan? Een training of een workshop van SimulCura kan u hierbij helpen.

Klik op onderstaande afbeelding om naar de website van SimulCura te gaan.