Nadere kennismaking met Hiltje de Boer


De opleiding tot ziekenverzorgende volgde ik in 1990 in verpleeghuis Bloemkamp in Bolsward, om daarna te gaan werken op de psychogeriatrische afdeling. Na een opleiding zorgmanagement werd ik zorgcoördinator, eerst in Bolsward, later op een somatische afdeling bij verpleeghuis Bertilla in Drachten. Tot 2002 was ik daarnaast actief als wachtlijstbemiddelaar en zorgcoördinator externe verpleeghuiszorg. Van 2002 tot 2004 woonde ik met mijn gezin in Canada. Hiltje de Boer

Na terugkomst ontdekte ik, werkzaam in verpleeghuis Het Zonnehuis in Zuidhorn, het plezier in het geven van trainingen. Mijn eerste ervaringen deed ik op bij de cursussen Werk en privé in balans en Belevingsgericht werken.

Het was al snel duidelijk dat ik mij hierin verder wilde ontwikkelen. Volgende stap was de vakopleiding Train de trainer voor communicatietrainingen. Na voltooiing van deze hbo-opleiding besloot ik mijn eigen trainingsbureau te starten.

Sindsdien werk ik voor diverse opleidingsorganisaties, met groepen van alle leeftijden. Met cursisten die werkzaam zijn in de zorg en welzijn, zowel betaalde krachten als vrijwilligers. In 2010 volgde ik de jaaropleiding voor 20-30`ers in het transformationeel coachen, zodat ik nu ook mensen individueel kan begeleiden.